Peliohjelmointia osa 0 - taustatarina

Olipa kerran nuori koululaispoika, noin 9 tai 10 vuoden ikäinen sellainen, nimeltään Taneli. Tämä koulupoika oli siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että hänen koulussaan oli kirjasto.

Kotona hän räpläsi tutustui mikrotietokoneiden maailmaan vihermusta-näyttöistä PC:tä käyttäen. Tietokone ei ollut nykymittapuulla mikään tehomylly, mutta siitä huolimatta siitä löytyi erilaisia ohjelmia ja Basic-ohjelmointikielen tulkki.

No. Sattuipa sitten eräänä päivänä koulun kirjastossa Tanelin silmiin ohjelmointia käsittelevä kirja. Nokkelimmat varmaan jo keksivätkin mitä tästä seurasi...

Ensimmäinen peliprojekti oli jotain outoa. Tai ainakin 9-10 vuotiaan lapsen tekemäksi. Se oli jonkinlainen valtakuntasimulaattori, jossa pelaajan valintojen perusteella valtakunta joko menestyi tai menehtyi. En muista mistä moinen aihe. Yksi mahdollinen vaikuttava tekijä on vuonna 1991 julkaistu Civilization. Periaatteessa joo, voisi sopia kuvioon.

Pikakelataan eteenpäin vuoteen 2014:

Hyvin usein, vähintään pari kertaa vuodessa, tulee mieleen jokin peli-idea, mikä olisi mukava prototypoida testattavaksi. Tai vaikkapa tehdä uusintapainos Wiikin Esan loistokkaasta MG-42:sta.

Tämä kuulostaa aiemmilta bloggauksiltani blogisoftasta, mutta tässäkin tapauksessa kaipasin jotain alustariippumatonta. Jotain sellaista mikä kääntyy helposti HTML5, Android, iOS, OS X, Windows ja miksei myös Flash -alustoille.

Pienen selailun jälkeen vastaan tuli HaxeFlixel: yhdistelmä Haxe-ohjelmointikielestä sekä OpenFL- ja Flixel- kirjastoista. Sama koodi kääntyy tällä paketilla kaikille yllä mainituille alustoille. Ja luonnollisesti tämä projekti on open sourcea.

Seuraavassa bloggauksessa, jos projektini etenee ja muistan blogata siitä, kerron hieman tarkemmin peliprojektista.